Obyvatelé Valašského Meziříčí budou moci třídit bioodpad, město jim rozdá speciální koše

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice uspěla se žádostí o dotaci na zavedení systému separování bioodpadu. Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice agentuře Mediafax řekla, že v rámci projektu město nakoupí speciální koše na bioodpad, které jsou určeny do bytů v panelácích a bytovkách. Prvopo...

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Valašskomeziříčská radnice uspěla se žádostí o dotaci na zavedení systému separování bioodpadu. Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice agentuře Mediafax řekla, že v rámci projektu město nakoupí speciální koše na bioodpad, které jsou určeny do bytů v panelácích a bytovkách.

Prvopočáteční nákup a dodání do domácností bude pro občany zdarma. Nádoby na bioodpad budou instalovány také k místům pro sběr odpadu a kompostéry se objeví u rodinných domů, škol a školek a na hřbitově.

Získaná dotace přesahuje 3,7 milionu korun a bude použita na nákup košů, nádob a kompostérů. Z městského rozpočtu pak bude financován svoz odpadu a také jeho následná likvidace, která vyjde na téměř 2,3 milionu korun.

Obyvatelé Valašského Meziříčí by mohli bioodpad začít třídit už příští rok.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x