VOLBY 2010: Starostkou Vsetína se stala Iveta Táborská z ODS

VSETÍN - Ustavující zastupitelstvo ve Vsetíně ve čtvrtek odpoledne rozhodlo, že novou starostkou se stane Iveta Táborská z ODS. O starostce se rozhodovalo v tajném hlasování. Táborská byla jedinou navrženou kandidátkou a podpořilo ji 18 lidí z jedenadvacetičlenného zastupitelstva. První ustavující zasedání zastupitel...

VSETÍN – Ustavující zastupitelstvo ve Vsetíně ve čtvrtek odpoledne rozhodlo, že novou starostkou se stane Iveta Táborská z ODS. O starostce se rozhodovalo v tajném hlasování.

Táborská byla jedinou navrženou kandidátkou a podpořilo ji 18 lidí z jedenadvacetičlenného zastupitelstva.

První ustavující zasedání zastupitelstva provázela také demonstrace na podporu senátora Jiřího Čunka (KDU-ČSL), který seděl ve starostovském křesle v letech 1998 až 2006. Ten totiž získal ve volbách nejvíce preferenčních hlasů a voliči proto očekávali, že právě on znovu usedne do křesla starosty. Ve Vsetíně zvítězila ve volbách ODS těsně před KDU-ČSL, a to o 54 hlasů. ODS pak utvořila koalici i s KDU-ČSL, ale spolupráci podmínila tím, že se bude vyjednávat bez Jiřího Čunka. Lidovci na to přistoupili.

Vsetínskou koalici tvoří kromě ODS a KDU-ČSL ještě ČSSD a TOP 09. V zastupitelstvu má koalice 16 hlasů z 21 možných. V opozici je KSČM, Volba pro město, SNK ED a uskupení Zdravé město Vsetín. ODS, lidovci a ČSSD mají v radě po dvou zástupcích, TOP 09 jednoho.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x