Členové brněnské afrokapely Tubabu budou ve Zlíně učit zájemce africkému tanci i bubnování

ZLÍN - Zlínské sdružení Rytmus pro Život pořádá v sobotu a v neděli workshop afrického tance a bubnování. Mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková agentuře Mediafax oznámila, že tanec i bubnování povedou lektoři z brněnské afrokapely Tubabu. Workshop se uskuteční po oba dva dny v Sokolovně ve Zlíně - Malenovicích...

ZLÍN – Zlínské sdružení Rytmus pro Život pořádá v sobotu a v neděli workshop afrického tance a bubnování. Mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková agentuře Mediafax oznámila, že tanec i bubnování povedou lektoři z brněnské afrokapely Tubabu.

Workshop se uskuteční po oba dva dny v Sokolovně ve Zlíně – Malenovicích a zúčastnit se může kdokoli bez rozdílu věku a zkušeností. Workshop je podporován z Kulturního fondu města Zlína.

Lekce na buben stojí pro začátečníky 150 korun a lektor se zájemcům bude věnovat hodinu a půl. Pro pokročilé potrvá lekce o půl hodiny déle a lidé za ni zaplatí 200 korun. Tanečníci si za lekce po oba dva dny, tedy dohromady pět hodin tréninku, zaplatí 450 korun. V sobotu začíná workshop v 10 hodin a potrvá do 17.30 hodin. V neděli bude malenovická Sokolovna žít v africkém duchu od 10 do 12.30 hodin.

Lekce bubnování pro začátečníky jsou určeny všem, kdo se chtějí zabavit, odreagovat a odpočinout si aktivním hraním, naučit základům západoafrickým rytmům, jejich historii a kultuře a nalézt svůj vlastní i společný rytmus. Není potřeba žádných předchozích hudebních znalostí. Lekce pro pokročilé jsou určeny těm, kteří již mají nějakou zkušenost s hrou na djembe nebo částečné hudební nebo rytmické znalosti. Pro účast na tanečním kurzu není nutné mít jakékoli předchozí taneční zkušenosti.

Zlínský afrovíkend není jedinou akcí, kterou sdružení Rytmus pro Život pořádá. Na konci listopadu se připravuje charitativní koncert skupiny MoNimba, jehož výtěžek půjde na podporu školy v Gambii a umožní dětem nakoupit si nejzákladnější učební pomůcky. MoNimba už předvedla své umění na malenovickém festivalu Hrandění, na Velké Zlínské Drakiádě i na zlínském náměstí u příležitosti mezinárodního Festivalu Outdoorových Filmů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x