Vedení valašskomeziříčské radnice zůstane zřejmě beze změn

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí podepsali v pondělí v podvečer lídři stran ODS, ČSSD a Nezávislých koaliční smlouvu. Agenturu Mediafax o tom v úterý informovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Nová koalice bude mít 14 z 25 hlasů. „Starostou s největší pravděpodobností zůstane i nadále Jiří Částečka (ODS), roli místostarostů si zopakují Dagmar Lacinová (ČSSD) a Jiří Pernický (NEZ.). Je téměř nereálné, že by na ustavujícím zastupitelstvu města, které se uskuteční ve čtvrtek 25. listopadu v 9 hodin, došlo ke změně,“ doplnila Králová.

Valašské Meziříčí patřilo mezi několik měst ve Zlínském kraji, kde byly zpochybněny výsledky voleb. Návrh na přepočítání hlasů v jednom volebním okrsku podal lídr kandidátní listiny TOP 09 a současný radní Vlastislav Navrátil. Jeho strana po volbách skončila na šestém místě, a to rozdílem jednoho jediného hlasu. Tím však strana přišla o jeden mandát v zastupitelstvu. Soud má na rozhodnutí 20 dnů, výsledek by tak měl být znám nejpozději do konce týdne.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x