Řidič u Uherského Hradiště boural, nadýchal 2,5 promile alkoholu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Po třech vypitých pivech a třech panácích vodky usedl za volant auta v pondělí večer na Uherskohradišťsku 47letý řidič. Mezi Uherským Hradištěm a Starým Městem narazil do jiného vozu, při kontrole nadýchal 2,51 promile alkoholu, uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental. Sedmačtyřicetiletý viník nehod...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Po třech vypitých pivech a třech panácích vodky usedl za volant auta v pondělí večer na Uherskohradišťsku 47letý řidič. Mezi Uherským Hradištěm a Starým Městem narazil do jiného vozu, při kontrole nadýchal 2,51 promile alkoholu, uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Sedmačtyřicetiletý viník nehody přiznal, že před jízdou vypil tři piva a tři vodky. Na křižovatce mezi oběma slováckými městy přejel do protisměru a levým předním rohem naboural do Renaultu Kelos. „Nadýchal 2,51 promile. Z křižovatky putoval opilý řidič do policejní cely. Policisté mu dnes sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, při němž způsobil dopravní nehodu a ze zákona mu tak hrozí až tři roky vězení,“ řekl Mergental.

U nehody zasahující hlídka navíc zjistila, že opilý řidič převážel devatenáctiletého mladíka, po kterém je vyhlášeno celostátní pátrání. „Na mladého muže ze Starého Města byl břeclavským soudem vydán příkaz k zatčení. Mladík tak putoval do policejní cely, kde počkal na eskortu k soudu,“ dodal mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x