Otrokovice mají nového starostu, stal se jím Jaroslav Budek z ČSSD

OTROKOVICE - V Otrokovicích se v úterý konalo ustavující zasedání zastupitelstva, na kterém by l mimo jiné zvolen nový starosta. Mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková agentuře Mediafax oznámila, že se jím stal Jaroslav Budek z ČSSD.

V Otrokovicích tvoří koalici ČSSD, Nový impuls a Nezávislí. Trojice politických subjektů získala 16 hlasů v třiadvacetičlenném zastupitelstvu. Novopečení zastupitelé zvolili také nového místostarostu, který se stal dosavadní mluvčí Zlínského kraje Milan Plesar (Nový impuls). Sedmičlennou radu města kromě Budka a Plesara doplní ještě Ivo Kramář (ČSSD), Jarmila Šedivá (ČSSD), Libuše Škrabolová (ČSSD), Jaroslav Tkadlec (Nový impuls) a Jiří Ondráš (Nezávislí).

S volbou nového starosty skončilo funkční období dosavadní starostce Radoslavě Matuszkové (Nestraníci pro Otorkovice), která na ustavujícím zasedání předala svému nástupci insignie města. „O tom, zda znovu kandidovat jsem se rozhodovala dlouho a do poslední chvíle. V uplynulém měsíci mi hlavou často probleskla myšlenka, že už se vše blíží k závěru a brzy své křeslo uvolním mému nástupci. Dnes se tak stalo a já cítím, že jsem předala pomyslné žezlo do správných rukou a že pan Budek bude pro město přínosem,“ řekla Matuszková.

Novému starostovi vyjádřilo podporu celé zastupitelstvo, které o jeho zvolení hlasovalo jednomyslně. „Za poslední roky bylo pro město uděláno mnoho dobrého, přesto jsou zde další věci, na kterých je nutné pracovat a nezůstat stát na místě. Na postu neuvolněného místostarosty jsem čerpal zkušenosti spojené se samosprávou a budu se snažit nadále vést město správným směrem,“ konstatoval Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x