Ski areál Synot Kyčerka ve Velkých Karlovicích chystá pro lyžaře řadu novinek

VELKÉ KARLOVICE - Hned několik novinek připravuje pro letošní lyžařskou sezonu Ski areál Synot Kyčerka ve Velkých Karlovicích. Mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová agentuře Mediafax v úterý řekla, že návštěvníci se mohou těšit na novou stylovou hospodu, občerstvovací iglú na svahu i na prodlouženou sjezdovku. Areál n...

VELKÉ KARLOVICE – Hned několik novinek připravuje pro letošní lyžařskou sezonu Ski areál Synot Kyčerka ve Velkých Karlovicích. Mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová agentuře Mediafax v úterý řekla, že návštěvníci se mohou těšit na novou stylovou hospodu, občerstvovací iglú na svahu i na prodlouženou sjezdovku.

Areál nabízí celkem 2530 metrů sjezdových tratí s devíti vleky, které jsou schopny odbavit za hodinu až 6450 lidí. Letos si lyžaři zalyžují o něco více, sjezdovka A byla totiž prodloužena o bezmála sto metrů. Finišují také práce na nové stylové hospodě, která kromě občerstvení nabídne i další tři nové apartmány přímo pod sjezdovkou. V objektu bude navíc sídlit horská služba. Otevření se plánuje 10. prosince.

Vedle hospody s apartmány bude stát také velká udírna s grilem, kde se budou připravovat gurmánské speciality. „Do restaurace se vejde asi 150 lidí. Zajímavostí objektu je také speciální výtah pro handicapované, který má podobu tradiční valašské zvonice,“ poznamenala Pekařová.

Letos poprvé bude zahájen provoz také v netradičním iglú U eskymáka, který bude přímo na svahu. Občerstvit se tu bude moci 36 lyžařů naráz.

Modernizace areálu stála desítky milionů korun a na financování se podílela také Evropská unie.

(Ke zprávě vydává agentura Mediafax foto)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x