Fotbalová jednadvacítka porazila v přípravě Ukrajinu 2:1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let zvítězili ve středečním přípravném utkání v Uherském Hradišti nad Ukrajinou 2:1 díky trefám Jana Vošahlíka a Václava Kadlece z prvního poločasu. Oba týmy na sebe narazí za sedm měsíců na mistrovství Evropy v Dánsku. Oba týmy se dohodly na sehrání pří...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let zvítězili ve středečním přípravném utkání v Uherském Hradišti nad Ukrajinou 2:1 díky trefám Jana Vošahlíka a Václava Kadlece z prvního poločasu. Oba týmy na sebe narazí za sedm měsíců na mistrovství Evropy v Dánsku.

Oba týmy se dohodly na sehrání přípravného utkání ještě před losem evropského šampionátu, na němž se vzájemně střetnou v základní skupině 12. června ve Viborgu. Proto hostující trenér Jakovenko přivezl na Moravu silně omlazený tým, který loni vyhrál ME do 19 let, ani český kouč Dovalil nenasadil z taktických důvodů od začátku nejsilnější sestavu.

Premiéru v dresu lvíčat si však odbyl sparťanský útočník Kadlec, který založil akci, po níž padla první branka. Zakončovatelem byl Vošahlík, který tělem dopravil balon do sítě po centru Kovaříka. Češi byli aktivnější, přesněji kombinovali a dostávali se do zakončení. Podruhé se brankově prosadili až pět minut před koncem úvodního poločasu, když patičkou vtipně zakončoval Kadlec, a stejně jako v seniorské reprezentaci, i při prvním startu za jednadvacítku dokázal skórovat.

Po přestávce a změnách v sestavě domácí tým ubral ze své útočné aktivity a snaživí Ukrajinci toho dokázali využít. V 82. minutě snížil Petrov, v samotném závěru měl český gólman Hanuš štěstí, když po standardní situaci trefil hlavičkující Grmaš pravou tyčku. Fotbalová příprava:Česko „21““ – Ukrajina „“21″“ 2:1 (2:0)Branky: 8. Vošahlík, 40. Kadlec – 82. Petrov. Rozhodčí: Kružlijak – Mókoš, Sluk (všichni SR). ŽK: Opanasenko, Petrov (oba Ukr.). Diváci: 2042.Sestavy:Česko „“21″“: Vaclík (46. Hanuš) – Řezník (72. Čelůstka), Hošek (63. M. Černý), Hejda, Lecjaks – Vošahlík (78. Dočkal), Hořava (63. Mazuch), Gecov (63. Vácha), Kovařík – Kozák (63. Pekhart), V. Kadlec. Trenér: Jakub Dovalil.Ukrajina „“21″“: Koval – Opanasenko (74. Jeremenko), Kryvcov, Plastun (46. Parcvania), Prijma (43. Budko) – Vicenec (77. Kaverin), Čajkovskij (65. Grečinkin), Bogdanov (46. Petrov), Garmaš, Zapadnya – Bezus (65. Pavlov). Trenér: Pavlo Jakovenko.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x