Siláci se podruhé utkají ve Zlatém jablku. Dorazí také legendární kulturista Pavol Jablonický.

V sobotu 20. listopadu 2010 se ve Zlíně uskuteční 18. ročník extraligy v silovém trojboji - 2.kolo Zlín, který bude, stejně jako v loňském roce, hostit obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko. Během sobotního dne bude v centru města k vidění nejen oficiální soutěž Českého svazu silového trojboje. Návštěvníci se mohou...

V sobotu 20. listopadu 2010 se ve Zlíně uskuteční 18. ročník extraligy v silovém trojboji – 2.kolo Zlín, který bude, stejně jako v loňském roce, hostit obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko. Během sobotního dne bude v centru města k vidění nejen oficiální soutěž Českého svazu silového trojboje. Návštěvníci se mohou těšit také na exhibici světoznámého šampiona v kulturistice Pavla Jablonického.

Klání v silovém trojboji uspořádá OZC Zlaté jablko ve spolupráci s TJ Januška Kompresory OLYMPIA již podruhé. Loňská premiéra návštěvníky centra a zejména příznivce silových sportů doslova nadchla. Během jediného dne totiž padlo na 16 silových rekordů. „Snažíme se vždy našim návštěvníkům poskytnout kromě možností nákupů, také něco navíc. Loňské klání v silovém trojboji, kterého se účastnilo několik týmů z celé Česká republiky, úspěšné bezesporu bylo. Proto jsme se rozhodli akci podpořit i letos. Věříme, že návštěvníci centra budou spokojení,“ říká Ing. Jiří Kratochvíl, ředitel OZC Zlaté jablko.

Samotná soutěž se uskuteční od 10.00 do 17.00 hodin v přízemí hlavní galerie Zlatého jablka. Do klání se přihlásilo celkem 32 závodníků zařazených do 8 družstev. V průběhu soutěže mohou diváci ve dvou přestávkách mezi jednotlivými disciplínami shlédnout vystoupení legendy světové kulturistiky – dvojnásobného mistra světa a mistra Evropy Pavla Jablonického. Výsledky celodenního klání budou vyhlášeny po 17 hodině.

Silový trojboj se skládá ze tří disciplín: dřepu, tlaku v lehu na lavici, mrtvém tahu. V tomto u nás nejtypičtějším silovém sportu rozhodují především silové dispozice závodníků a až na druhém místě technika prováděného cviku. V každé disciplíně má závodník právo na tři pokusy, z nichž nejlepší se započítává do celkového výsledku trojboje, který určuje pořadí závodníků. Sportovním náčiním, se kterým závodníci soutěží v jednotlivých disciplínách, je nakládací činka, jejíž hmotnost je v průběhu klání zvyšována v souladu s pravidly silového trojboje.

PROGRAM SILOVÉHO TROJBOJE VE ZLATÉM JABLKU:
8:00 – 9:30 prezentace a vážení
9:30 – 10:00 příprava a zahájení soutěže
10:00 – 17:00 soutěž
17:00 – 17:30 prezentace výsledků a ukončení soutěže
zábavný program: exhibiční vystoupení Pavla Jablonického

ŠAMPION PAVOL JABLONICKÝ – PŘEHLED NEJVĚTŠÍCH ÚSPĚCHŮ:
1987: ME, Essen (Německo), do 90 kg, 1. místo
1987: MS, Madrid (Španělsko), do 90 kg, 1. místo
1988: MS, Brisbane (Austrálie), nad 90 kg, 1. místo
1989: Masters Olympia, Rimini (Itálie), profesionálové, 11. – 20. místo
1991: Masters Olympia, Orlando (USA), profesionálové, 11.- 20. místo
1995: Masters Olympia, Atlanta (USA), profesionálové, 11. – 20. místo
1999: Masters Olympia, Las Vegas (USA), profesionálové, 11. – 20. místo
2004: Masters Olympia, Las Vegas (USA), profesionálové, 9. místo

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x