Doplněno: Zlín má nového primátora, stal se jím Miroslav Adámek

ZLÍN - (Zprávu jsme doplnili o informace ve 4. a 5. odstavci) Ve Zlíně se v pátek konalo ustavující zasedání zastupitelstva, na kterém byl mimo jiné zvolen nový primátor. Stal se jím Miroslav Adámek (TOP 09 a Starostové a nezávislí). Koalici ve Zlíně utvořila vítězná koalice TOP 09 a Starostové a nezávislí společn

ZLÍN – (Zprávu jsme doplnili o informace ve 4. a 5. odstavci)

Ve Zlíně se v pátek konalo ustavující zasedání zastupitelstva, na kterém byl mimo jiné zvolen nový primátor. Stal se jím Miroslav Adámek (TOP 09 a Starostové a nezávislí).

Koalici ve Zlíně utvořila vítězná koalice TOP 09 a Starostové a nezávislí společně s M.O.R. – Za Morální Očistu Radnice, KDU-ČSL, Zlínským hnutím nezávislých a Věcmi veřejnými.

Na ustavujícím zasedání zastupitelstva se také ujednalo, že magistrát bude mít 11 radních, což je stejný počet jako v uplynulém volebním období.

Změna nastala v počtu placených funkcionářů, kterých bude nově šest, tedy o jednoho více než dříve. Mzdu od radnice bude kromě primátora pobírat ještě jeho první náměstkyně Eva Štauderová (M.O.R) a náměstkové Ondřej Běták (TOP 09 a Starostové a nezávislí), Miroslav Kašný (KDU-ČSL), Bedřich Landsfeld (M.O.R.) a Alena Zubalíková (TOP 09 a Starostové a nezávislí).

Dalším náměstkem, ovšem neuvolněným, bude Aleš Dufek (TOP 09 a Starostové a nezávislí). Nové vedení radnice tak bude mít o jednoho náměstka více než předchozí koalice.

V opozici skončila ODS, ČSSD a KSČM.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x