Zlín bude hostit extraligu v silovém trojboji

ZLÍN - Obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko ve Zlíně bude v sobotu hostit 18. ročník extraligy v silovém trojboji. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí Zlatého jablka Petr Žabka. Jedná se o druhé kolo soutěže a návštěvníci se mohou těšit také na exhibici světoznámého šampiona v kulturistice Pavla Jablonického. K...

ZLÍN – Obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko ve Zlíně bude v sobotu hostit 18. ročník extraligy v silovém trojboji. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí Zlatého jablka Petr Žabka.

Jedná se o druhé kolo soutěže a návštěvníci se mohou těšit také na exhibici světoznámého šampiona v kulturistice Pavla Jablonického. Klání v silovém trojboji pořádá Zlaté jablko ve spolupráci s TJ Januška Kompresory Olympia již podruhé. Během loňské premiéry padlo během jediného dne na 16 silových rekordů.

Samotná soutěž se uskuteční od 10 do 17 hodin v přízemí hlavní galerie Zlatého jablka. Do klání se přihlásilo celkem 32 závodníků zařazených do osmi družstev. V průběhu soutěže mohou diváci ve dvou přestávkách mezi jednotlivými disciplínami zhlédnout vystoupení legendy světové kulturistiky – dvojnásobného mistra světa a mistra Evropy Pavla Jablonického. Výsledky celodenního klání budou vyhlášeny po 17. hodině.

Silový trojboj se skládá ze tří disciplín – dřepu, tlaku v lehu na lavici a mrtvém tahu. V tomto u nás nejtypičtějším silovém sportu rozhodují především silové dispozice závodníků a až na druhém místě technika prováděného cviku. V každé disciplíně má závodník právo na tři pokusy, z nichž nejlepší se započítává do celkového výsledku trojboje, který určuje pořadí závodníků. Sportovním náčiním, se kterým závodníci soutěží v jednotlivých disciplínách, je nakládací činka, jejíž hmotnost je v průběhu klání zvyšována v souladu s pravidly silového trojboje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x