Zlínský soud se bude opět zabývat mužem, který šňůrou od nabíječky uškrtil manželku

ZLÍN - Krajský soud ve Zlíně se bude v pondělí opět zabývat případem muže z Otrokovic (55), který letos v březnu zabil svou o šest let mladší ženu šňůrou od nabíječky na mobil. Měl by padnout i rozsudek. Tragédie se stala 16. března v odpoledních hodinách. Podle obžaloby muž svou ženu uškrtil kvůli tomu, že ho ma...

ZLÍN – Krajský soud ve Zlíně se bude v pondělí opět zabývat případem muže z Otrokovic (55), který letos v březnu zabil svou o šest let mladší ženu šňůrou od nabíječky na mobil. Měl by padnout i rozsudek.

Tragédie se stala 16. března v odpoledních hodinách. Podle obžaloby muž svou ženu uškrtil kvůli tomu, že ho manželka urážela kvůli jeho sexuálním schopnostem. Manželce navíc způsobil poranění vagíny, kam jí zasunul dva mobily a ovladač od televizoru.

Obžalovaný u soudu vypověděl, že si na nic nepamatuje. Pár holdoval alkoholu a podle obžalovaného měla jeho žena dva milence. Žena měla v osudný den v krvi 2,81 promile alkoholu. Znalci z oboru psychiatrie a psychologie u soudu uvedli, že obžalovaný netrpí žádnou poruchou osobnosti, zjistili ale u muže závislost na alkoholu. I proto znalci doporučili protialkoholní léčbu.

Ve prospěch obžalovaného vypovídala také dcera zavražděné. Matka prý nevlastního otce často urážela. Znalci se shodli na tom, že obžalovaný není agresivní a že vyhlídky na začlenění zpět do společnosti jsou velmi dobré.

Obžalovanému hrozí až patnáctiletý trest, případně i trest výjimečný.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x