V Kroměříži bude na náměstí rozsvícen vánoční strom

KROMĚŘÍŽ - Vánoční výzdoba ve městě včetně nazdobeného stromu na náměstí bude v Kroměříži slavnostně rozsvícena ve čtvrtek odpoledne. Agentuře Mediafax to sdělil mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna. V rámci slavnostního rozsvícení vánoční výzdoby bude na náměstí zároveň odstartován dvoudenní jarma...

KROMĚŘÍŽ – Vánoční výzdoba ve městě včetně nazdobeného stromu na náměstí bude v Kroměříži slavnostně rozsvícena ve čtvrtek odpoledne. Agentuře Mediafax to sdělil mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

V rámci slavnostního rozsvícení vánoční výzdoby bude na náměstí zároveň odstartován dvoudenní jarmark lidových řemesel a uskuteční se také tradiční zábavná akce Než se rozsvítí vánoční strom.

V 15.30 hodin vystoupí dětský folklorní soubor Rozmarýnek, od 16. hodiny se návštěvníci mohou těšit na zábavný program plný Mikulášů, andělů a čertů v podání členů Divadelního spolku Kroměříž. V 16.50 bude mít krátký projev starostka města, která pak slavnostně rozsvítí vánoční strom a celé sváteční osvětlení ve městě. Závěr dne bude od 17 hodin patřit skupině Maxim Turbulenc.

V pátek v 16 hodin bude připraven předvánoční koncert žáků ZUŠ Kroměříž a o hodinu později mohou lidé zhlédnout tradiční pohádku Mrazík v netradičním muzikálovém provedení studentů soukromé ZUŠ D-Music Kroměříž.

Ve čtvrtek i v pátek se bude na náměstí konat jarmark lidových řemesel, který nabídne výrobky zručných řemeslníků s vánoční tématikou, zejména vánoční ozdoby, adventní věnce, vánoční ubrusy a prostírání, svíčky, malované sklo, drobnou keramiku, šperky, výrobky ze dřeva a podobně. Nebudou chybět ani stánky s vánočním pečivem občerstvením včetně horké medoviny či punče na zahřátí.

S rozsvícením stromu bude zahájena také tradiční vánoční sbírka. Lidé najdou pod stromem opět pokladničku, jejíž výtěžek bude letos použit na zájmové činnosti a víkendové aktivity dětí z Dětského domova v Kroměříži.

Naprostou novinkou letošního adventního času budou v Kroměříži desetidenní vánoční trhy, které se na Velkém náměstí uskuteční od 10. do 20. prosince. Kromě dřevěných stánků s vánoční tématikou bude každý den na programu zajímavé kulturní vystoupení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x