Valašské Meziříčí opět povede Jiří Částečka z ODS

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí měli ve čtvrtek své první jednání noví městští zastupitelé, mimo jiné si v tajném hlasování odhlasovali nové vedení města. Starostou se stal opět Jiří Částečka z ODS, agentuře Mediafax to řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Zastupitelé se dále shodli, že místostarosty budou Dagmar Lacinová (ČSSD) a Jiří Pernický (NEZ). Radními byli pro následující volební období zvoleni Milena Medková (ODS), Otto Buš (ODS), Jan Trčka (ODS) a Petr Daniš (ČSSD).

Starosta města byl zvolen v prvním kole hlasování, ve kterém si 17 zastupitelů přálo dosadit do funkce právě Jiřího Částečku. „Vážím si toho, že mi byla opětovně vyslovena důvěra. Určitě budu mít snahu spolupracovat se všemi zástupci politických stran zvolených do zastupitelstva, pokud o to bude zájem,“ prohlásil Částečka, který seděl ve starostovském křesle i před posledními komunálními volbami.

Napoprvé byl zvolen také první místostarosta, kterého na svých volebních lístcích označilo 15 zastupitelů, deset lístků bylo neplatných. Po následující volební období bude tuto funkci zastávat Dagmar Lacinová, která byla místostarostkou i v minulém volebním období. Stejně tak dopadla i volba druhého místostarosty, kterým se nakonec stal předseda hnutí Nezávislých Jiří Pernický. Do staronové funkce ho poslalo 15 zastupitelů.

Další zasedání zastupitelstva města je naplánováno na čtvrtek 16. prosince v 9 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x