Kriminalisté odhalili na Vsetínsku dvě pěstírny konopí

VSETÍN - Dvě pěstírny konopí odhalili kriminalisté během jediného týdne na Vsetínsku. Jedna byla v Leskovci a druhá ve Vsetíně, informovala v pátek agenturu Mediafax policejní mluvčí Lenka Javorková. V souvislosti s tím už policisté obvinili čtyři muže z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psy...

VSETÍN – Dvě pěstírny konopí odhalili kriminalisté během jediného týdne na Vsetínsku. Jedna byla v Leskovci a druhá ve Vsetíně, informovala v pátek agenturu Mediafax policejní mluvčí Lenka Javorková.

V souvislosti s tím už policisté obvinili čtyři muže z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

První pěstírnu konopí objevili policisté v rodinném domku v Leskovci. Majitel měl ve sklepě kompletně zařízenou místnost pro pěstování a výrobu marihuany. V minulosti už byl místní občan za toxikomanii trestán. Další pěstírnu našli strážci zákona v rodinném domku ve Vsetíně, kde byli zadrženi dva bratři. Jeden z nich si přímo ve svém pokoji postavil plátěný stan osvětlený zářivkou, kde konopí seté pěstoval. Marihuanu pak vyráběli, užívali a distribuovali oba dva. Pro čtvrtého výrobce a distributora si jeli kriminalisté do malé vesnice poblíž Vsetína. V rodinném domku zadrželi devatenáctiletého mladíka, který pěstoval konopí doma na zahradě, a také různě v přírodě.

Všichni čtyři muži byli uživateli drogy, znali se, při výrobě drogy si pomáhali, a také si marihuanu navzájem poskytovali. Vyrobenou drogu distribuovali dalším osobám. Někteří zcela zdarma, jiní za peníze. Čtveřici mužů ve věku od 19 do 28 let hrozí až pětileté vězení. Všichni jsou stíháni na svobodě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x