Na Zlínsku se rozsvítí první vánoční stromy

ZLÍN - Několik místních částí Zlína hodlá během víkendu rozsvítit své vánoční stromy. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková. Jako první rozsvítili svůj strom už v pátek obyvatelé zlínských místních částí Štípa a Kostelec. V sobotu se slavnost chystá na Salaši a o první adv...

ZLÍN – Několik místních částí Zlína hodlá během víkendu rozsvítit své vánoční stromy. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková.

Jako první rozsvítili svůj strom už v pátek obyvatelé zlínských místních částí Štípa a Kostelec. V sobotu se slavnost chystá na Salaši a o první adventní neděli pak na Kudlově. V průběhu předvánoční doby postupně zazáří stromy v devíti místních částech, ve třech případech budou mít letos premiéru.

Rozsvěcování vánočního stromu na Salaši bude v sobotu od 16 hodin. Se svým programem vystoupí děti ze Salaše a dětská folklorní skupina z Březolup. Pozvání přijal i místní farář, který promluví o době adventní. O první adventní neděli již tradičně zazáří vánoční strom u památníku na staré točně na Kudlově. Od 17 hodin se o kulturní program postarají děti z mateřské školy.

Na rozsvěcování vánočních stromků bude bohatý také první prosincový týden. Ve čtvrtek se dočkají lidé ve Zlíně, a to v 16 hodin. V pátek v 17 hodin zazáří strom v Malenovicích před Belvederem, v sobotu ve stejný čas v Přílukách u cesty mezi restauracemi Maja a Přístav a v neděli v 17 hodin v Lužkovicích na návsi a v Malenovicích u pošty. V posledním případě bude součástí kulturního programu také promítání dětských filmů v kině Květen.

V Loukách je termín rozsvěcení vánočního stromu, který roste na dětském hřišti, naplánován na 10. prosince od 17 hodin. O týden později, 17. prosince, rozsvítí svůj vánoční strom ve Lhotce – Chlumu. Bude jím druhý smrk od fontány směrem k autobusové zastávce.

Při slavnostním rozsvícení vánočního stromu na zlínském náměstí Míru bude zpívat zlínský pěvecký sbor Cantica laetitia, jehož činnost je podporována Kulturním fondem města Zlína. Občerstvení v podobě teplých nápojů zajistí Rotary klub Zlín. Výtěžek z prodeje je určen na očkování proti dětské obrně v mezinárodním projektu PolioPlus. Náměstí bude zdobit živá, asi šest metrů vysoká jedle.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x