Ve Zlínském kraji je dohlednost snížena sněhovými přeháňkami

ZLÍN - Ve Zlínském kraji je v sobotu většina silnic sjízdná bez komplikací nebo se zvýšenou opatrností. Podle dispečerů Správ a údržeb silnic na mnoha místech sněží, což ovlivňuje viditelnost. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty drží mezi minus jedním až plus jedním stupněm Ce...

ZLÍN – Ve Zlínském kraji je v sobotu většina silnic sjízdná bez komplikací nebo se zvýšenou opatrností. Podle dispečerů Správ a údržeb silnic na mnoha místech sněží, což ovlivňuje viditelnost.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty drží mezi minus jedním až plus jedním stupněm Celsia, je zataženo, sněží a fouká slabý vítr. Silnice I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností.

Na Uherskohradišťsku klesly teploty až k minus jednomu stupni Celsia, je zataženo a objevují se sněhové přeháňky. Silnice I. třídy jsou holé, vlhké a sjízdné bez omezení. Podobná situace panuje i na silnicích nižší třídy.

Na Kroměřížsku se rtuť teploměru pohybuje v rozmezí od minus jednoho stupně do plus dvou stupňů Celsia a přeháňky jsou tu převážně dešťové. Silnice I. třídy jsou holé, mokré a sjízdné bez omezení. Stejně je tomu na silnicích II. a III. třídy. Ve vyšších polohách však hlásí dispečeři sněhové přeháňky a vozovky po chemickém ošetření jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Na Zlínsku fouká slabý vítr, je zataženo a teploty se drží od minus tří do plus dvou stupňů Celsia. Místy se vyskytují i mlhy a sněhové přeháňky. Silnice I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností; cesty II. a III. třídy jsou holé mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností.

--> --> --> --> -->