Stánkový prodej k rozsvícení vánočního stromku v Otrokovicích vynesl dětem přes 80 tisíc

OTROKOVICE - Dobročinné stánky v Otrokovicích utržily během oslav rozsvícení vánočního stromku přes 80 tisíc korun. Místostarosta Otrokovic Milan Plesar (Nový impuls) agentuře Mediafax uvedl, že veškeré peníze poputují na pomoc onkologicky nemocným dětem. Akci pořádá otrokovická radnice už třetím rokem. Dobrovolní...

OTROKOVICE – Dobročinné stánky v Otrokovicích utržily během oslav rozsvícení vánočního stromku přes 80 tisíc korun. Místostarosta Otrokovic Milan Plesar (Nový impuls) agentuře Mediafax uvedl, že veškeré peníze poputují na pomoc onkologicky nemocným dětem.

Akci pořádá otrokovická radnice už třetím rokem. Dobrovolníci z celé republiky nabízejí během oslav rozsvícení vánočního stromu občerstvení, a to bez nároku na honorář. Tržby pak jdou na konkrétní dobročinný projekt. Za tři roky už stánkaři darovali výtěžek ve výši asi 150 tisíc korun.

Před třemi lety putovalo 20 242 korun Canisterapeutickému centru Zlín. Vloni se podařilo dobrovolníkům utržit 45 187 korun. Při letošním pátečním rozsvícení vánočního stromu dobrovolníci rozšířili počet prodejních stánků i sortiment, a tím se jim podařilo získat rekordních 85 345 korun.

Peníze tentokrát získá Sdružení Šance při Onkohematologickém oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci, kde se léčí děti s rakovinou krve.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x