Na Valašsku napadlo až 15 centimetrů nového sněhu

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pondělí většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Dispečeři Správ a údržeb silnic upozorňují na to, že například na Valašsku napadlo až 15 centimetrů sněhu. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku je zataženo a sněží, což zhoršuje viditelnost. Teplot...

ZLÍN – Silnice ve Zlínském kraji jsou v pondělí většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Dispečeři Správ a údržeb silnic upozorňují na to, že například na Valašsku napadlo až 15 centimetrů sněhu.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku je zataženo a sněží, což zhoršuje viditelnost. Teploty se pohybují mezi minus jedním až nula stupni Celsia. Silnice I. třídy pokrývá rozbředlý sníh po chemickém ošetření a silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Během nočních hodin napadlo na Vsetínsku až15 centimetrů nového sněhu, na silnicích II. a III. třídy je zajetá vrstva sněhu od tří do 10 centimetrů, krytá posypem. Podle silničářů je nutná zvýšená opatrnost při jízdě na všech silnicích.

Na Kroměřížsku také sněží a rtuť teploměru klesla až k minus třem stupňům Celsia. Na silnicích všech tříd leží rozbředlý sníh a vozovky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na vozovkách udržovaných inertním posypem je vrstva sněhu a silničáři provádí pluhování.

Na Uherskohradišťsku žádné srážky nehlásí a teploměr ukazuje až minus dva stupně Celsia. Silnice I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnice II. a III. třídy pokrývá rozbředlý sníh po chemickém ošetření a řidiči musejí být při jízdě opatrní.

Na Zlínsku sněží a teploty se drží od minus dvou do nula stupňů Celsia. Na komunikacích I. třídy leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření a cesty jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Podobná situace je i na silnicích nižší třídy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x