Lidé ve Zlínském kraji mohou díky speciálnímu poukazu navštívit několik památek najednou

KROMĚŘÍŽ - Národní památkový ústav v Kroměříži přichystal nový produkt v podobě speciálního dárkového poukazu. Dagmar Šnajdarová z památkového ústavu agentuře Mediafax řekla, že díky němu budou moci zájemci navštívit hned několik hradů či zámků. Dárkový poukaz zprostředkuje jeho majiteli volný vstup na p...

KROMĚŘÍŽ – Národní památkový ústav v Kroměříži přichystal nový produkt v podobě speciálního dárkového poukazu. Dagmar Šnajdarová z památkového ústavu agentuře Mediafax řekla, že díky němu budou moci zájemci navštívit hned několik hradů či zámků.

Dárkový poukaz zprostředkuje jeho majiteli volný vstup na prohlídku čtyř objektů ve správě kroměřížského památkového ústavu. Jedná se o hrad Buchlov, zámek v Buchlovicích, zámek v Kroměříži a zámek ve Vizovicích.

Na hradě Buchlově mohou držitelé průkazu absolvovat takzvaný Velký okruh, který zahrnuje prohlídku černé kuchyně, zbrojnice, knihovny, přírodopisné či egyptologické sbírky a také návštěvu vyhlídkové věže. V zámku Buchlovice se majitelé poukazu dostanou na trasu nazvanou Zámecká expozice, v Kroměříži to je prohlídka historických sálů a obrazárny a ve Vizovicích reprezentativní prostory prvního patra a zámecké kaple.

Dárkový poukaz stojí 400 korun a platí po celou následující návštěvnickou sezonu. Ta začíná 1. dubna a končí 31. října příštího roku. „Poukaz lze zakoupit v době předvánočních a vánočních akcích na pokladnách památkových objektů nebo objednat prostřednictvím formuláře, který lidé najdou na webech památkových objektů a Národního památkové ústavu v Kroměříži,““ dodala Šnajdarová.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x