Kroměřížští taxikáři podstoupili namátkovou kontrolu

KROMĚŘÍŽ - Pracovníci odboru dopravy kroměřížské radnice spolu s policisty provedli namátkovou kontrolu taxikářů. Až na drobnosti měli vše v pořádku, sdělil v pondělí agentuře Mediafax mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna. Taxikáře kontrolovali policisté během víkendu. Prověrka byla zaměřena na to, zda doprav...

KROMĚŘÍŽ – Pracovníci odboru dopravy kroměřížské radnice spolu s policisty provedli namátkovou kontrolu taxikářů. Až na drobnosti měli vše v pořádku, sdělil v pondělí agentuře Mediafax mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Taxikáře kontrolovali policisté během víkendu. Prověrka byla zaměřena na to, zda dopravce dodržuje předpisy související s provozováním taxislužby a zda plní zákonem dané povinnosti. „Prověřovali jsme také dodržování lhůt technických prohlídek,“ doplnil Zrna.

Taxikáři podle Zrny obstáli velmi dobře. „Výsledek kontroly byl překvapující. Z osmi kontrolovaných vozidel byly nedostatky zjištěny pouze ve třech případech. Jednalo se přitom pouze o nedostatky drobné, vesměs administrativního charakteru, které neohrožují bezpečnost cestujících ani silničního provozu,“ dodala Zdenka Daňhelová z odboru dopravy kroměřížské radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x