Oprava Mladcovské ulice ve Zlíně je u konce

ZLÍN - Po zrekonstruované části silnice mezi Zlínem a místní částí Mladcová v ulici Mladcovské již mohou volně jezdit motoristé. Agentuře Mediafax to uvedla Helena Mráčková z tiskového oddělení Zlínského kraje. Úsek silnice o délce 414 metrů byl opraven za 19,414 milionu korun. Investorem opravy byl Zlínský kraj prost

ZLÍN – Po zrekonstruované části silnice mezi Zlínem a místní částí Mladcová v ulici Mladcovské již mohou volně jezdit motoristé. Agentuře Mediafax to uvedla Helena Mráčková z tiskového oddělení Zlínského kraje.

Úsek silnice o délce 414 metrů byl opraven za 19,414 milionu korun. Investorem opravy byl Zlínský kraj prostřednictvím své příspěvkové organizace Ředitelství silnic Zlínského kraje.

„Stavební práce začaly letos v červenci. Původní vozovka již byla v havarijním stavu. Během opravy jsme nechali stabilizovat klesající levou krajnici pomocí pilotové stěny o délce 154 metrů a podél této stěny jsme zhotovili novou konstrukci vozovky. Na zbývající ploše jsme konstrukční vrstvy nechali lokálně sanovat a povrch vozovky byl odfrézován,“ přiblížil průběh rekonstrukce náměstek hejtmana Jaroslav Drozd (ČSSD), zodpovědný za oblast dopravy.

Součástí stavby byla rovněž přeložka veřejného osvětlení, zřízení nové kanalizace a vybudování nových dešťových vpustí. Šířka vozovky byla sjednocena na 6,5 metru. Povrch vozovky nyní tvoří nový živičný koberec a nechybějí ani nová svodidla.

Na silnici III/49016 je Ředitelstvím silnic Zlínského kraje evidován ještě další úsek v havarijním stavu, a to v lesním terénu mezi Mladcovou a Rackovou v délce asi 3,6 kilometru. Rekonstrukce tohoto úseku se už pomalu chystá, v současné době se zpracovává projektová dokumentace. Ještě však bude nutné vyřešit majetkoprávní vypořádání některých pozemků. Oprava silnice by mohla začít na podzim příštího roku, s dokončením se počítá v průběhu roku 2012.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x