Ve Zlínském kraji může dopravu komplikovat náledí

ZLÍN - Ve Zlínském kraji je ve středu většina silnic sjízdná jen se zvýšenou opatrností. Podle silničářů se v horských oblastech mohou objevovat zledovatělé plotny. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku klesla rtuť teploměru k minus devíti až minus sedmi stupňům Celsia, je zataženo a objevují...

ZLÍN – Ve Zlínském kraji je ve středu většina silnic sjízdná jen se zvýšenou opatrností. Podle silničářů se v horských oblastech mohou objevovat zledovatělé plotny.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku klesla rtuť teploměru k minus devíti až minus sedmi stupňům Celsia, je zataženo a objevují se i sněhové přeháňky. Silnice I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Na chemicky udržovaných cestách se u středu krajnice objevuje sněhová kaše do pěti centimetrů, v jízdních pruzích do dvou centimetrů. Ostatní komunikace nižší třídy udržované inertem pokrývá ujetá souvislá vrstva sněhu do pěti centimetrů, v horských oblastech až do 10 centimetrů. Místy se vyskytují zledovatělé plotny, cesty jsou propluhované a kryté posypem.

Na Zlínsku se teploty drží v rozpětí od -10 do -6i stupňů Celsia, je zataženo a rovněž se vyskytují sněhové přeháňky. Vozovky I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnice II. a III. třídy pokrývá ujetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být při jízdě rovněž opatrní.

Kroměřížsko hlásí teplotu od -9 do -6 stupňů Celsia, obloha je zatažená. Místy se objevují sněhové přeháňky, vane slabý vítr, dohlednost je snížená vlivem srážek. Silnice I. třídy jsou holé vlhké, sjízdné se zvýšenou opatrností, na silnicích II. a III. třídy je zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Vozovky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností a může se na nich tvořit náledí a sněhové jazyky.

Na Uherskohradišťsku jsou silnice I. třídy mokré po chemickém ošetření a sjízdné bez omezení. Silnice II. a III. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Teplota je od -8 do -5 stupňů Celsia. Obloha je zatažená, bez srážek. Vane slabý vítr, viditelnost je bez omezení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x