Ve Zlínském kraji připadl nový sníh, cesty jsou sjízdné s opatrností

ZLÍN - Ve Zlínském kraji připadlo až 20 centimetrů nového sněhu a ve čtvrtek je většina cest v kraji sjízdná jen se zvýšenou opatrností. Podle silničářů na mnoha místech kraje stále sněží, což ovlivňuje viditelnost. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty drží od minus pěti do mi...

ZLÍN – Ve Zlínském kraji připadlo až 20 centimetrů nového sněhu a ve čtvrtek je většina cest v kraji sjízdná jen se zvýšenou opatrností. Podle silničářů na mnoha místech kraje stále sněží, což ovlivňuje viditelnost.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty drží od minus pěti do minus tří stupňů Celsia. Obloha je zatažená, fouká slabý vítr a vyskytují se sněhové přeháňky. Silnice I. třídy pokrývá rozbředlý sníh po chemickém ošetření a řidiči musejí být při jízdě opatrní. Na silnicích II. a III. třídy je zajetá vrstva sněhu do 10 centimetrů, nového sněhu připadlo místy až 20 centimetrů.

Na Kroměřížsku jsou teploty mezi minus deseti až minus osmi stupni Celsia. Je zataženo, na některých místech jsou sněhové přeháňky. Na silnicích I. třídy je ujetá vrstva sněhu krytá posypem, vozovky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na cestách II. a III. třídy se objevují sněhové jazyky a řidiči musejí být při jízdě opatrní. Na mnoha úsecích regionu jsou podle silničářů naváté sněhové závěje a komunikace jsou sjízdné jen s velkou obtížností.

Na Zlínsku klesla rtuť teploměru až k minus osmi stupňům Celsia, je polojasno a beze srážek. Na vozovkách I. třídy leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření a cesty jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na komunikacích nižší třídy je rozbředlý sníh po chemickém ošetření a silnice jsou rovněž sjízdné jen se zvýšenou opatrností.

Na Uherskohradišťsku ukazuje teploměr minus šest až minus jeden stupeň Celsia, je zataženo a místy se objevují sněhové přeháňky. Veškeré vozovky pokrývá vrstva rozbředlého sněhu, cesty jsou proto sjízdné se zvýšenou opatrností.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x