Lachtan Hugo ze zlínské zoo odcestoval do Liberce

ZLÍN - Rok a půl starý sameček lachtana hřivnatého Hugo opustil zlínskou zoologickou zahradu a našel nový domov v zoo v Liberci. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí zoo Romana Bujáčková. V novém domově mu budou dělat společnost hned čtyři lachtaní samičky. Transport do Liberce absolvoval Hugo bez jakýchkoliv problémů. ...

ZLÍN – Rok a půl starý sameček lachtana hřivnatého Hugo opustil zlínskou zoologickou zahradu a našel nový domov v zoo v Liberci. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí zoo Romana Bujáčková.

V novém domově mu budou dělat společnost hned čtyři lachtaní samičky. Transport do Liberce absolvoval Hugo bez jakýchkoliv problémů.

Zlínská zoo chová lachtany hřivnaté od roku 1988. Za tu dobu se podařilo odchovat sedm mláďat, prozatím posledním byl právě Hugo.

Nyní budou moci návštěvníci v prostorném bazénu obdivovat tři samice – Mary, Betty a Fanny. „Hugo byl v úzkém příbuzenském vztahu se samičkami Betty a Fanny, proto jsme se dohodli s libereckými kolegy a zajistili mu novou rodinu. Naší snahou bude získat pro zlínskou zoo v blízké budoucnosti nového nepříbuzného lachtaního samce a pokusíme se navázat na chovatelské úspěchy uplynulých let,““ dodal vedoucí zoologického úseku Zoo Zlín Roman Horský.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x