Na některých místech Zlínského kraje se na cestách může tvořit ledovka

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v sobotu většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři však varují před možností tvorby ledovek. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku ukazuje teploměr od minus13 do minus devíti stupňů Celsia, je polojasno a mlhavo. Na cestách I. třídy jsou zbytky ro...

ZLÍN – Silnice ve Zlínském kraji jsou v sobotu většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři však varují před možností tvorby ledovek.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku ukazuje teploměr od minus13 do minus devíti stupňů Celsia, je polojasno a mlhavo. Na cestách I. třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Na vozovkách I. a II. třídy udržovaných chemicky je od středních poloh ujetá nesouvislá vrstva sněhu do pěti centimetrů, v horských oblastech je pak ujetá souvislá vrstva sněhu do osmi centimetrů. Místy jsou vyjeté ledové koleje. Na ostatních silnicích II. a III. třídy leží od středních poloh ujetá souvislá vrstva sněhu do 12 centimetrů, místy pozor na vyjeté ledové koleje. Průběžně silničáři pluhují a provádí posyp. Místy se tvoří sněhové jazyky a silničáři také upozorňují na to, že lokálně se v lesních úsecích vyskytují husté mlhy.

Na Kroměřížsku klesla rtuť teplpoměru až k minus 15 stupňům Celsia a je zataženo. Silnice I. třídy pokrývá rozbředlý sníh po chemickém ošetření a cesty jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na vozovkách II. a III. třídy leží zbytky sněhu po pluhování a řidiči musejí být při jízdě opatrní. Komunikace III/490010 je uzavřena. Při poklesu teploty se může na silnicích tvořit ledovka.

Na Zlínsku se teploty pohybují od minus 13 do minus osmi stupňů Celsia a je polojasno. Na komunikacích I. třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Stejná situace platí i pro cesty nižší třídy.

Na Uherskohradišťsku se teploty drží od minus devíti do minus sedmi stupňů Celsia, je zataženo a místy se objevuje mlha. Silnice I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnice II. a III. třídy pokrývá rozbředlý sníh po chemickém ošetření a řidiči musejí být rovněž opatrní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x