Handicapované děti ve Vsetíně dostanou od Mikuláše speciální automobil

VSETÍN - Speciální automobil pro převoz do škol získají v sobotu handicapované děti ze vsetínského Klubu Auxilium. Agentuře Mediafax to oznámila ředitelka klubu Božena Mikulíková. Dar věnuje dětem společnost TES Vsetín a představitelé klubu, který pomáhá a podporuje rodiny pečující o děti se zdravotním znevýhodně...

VSETÍN – Speciální automobil pro převoz do škol získají v sobotu handicapované děti ze vsetínského Klubu Auxilium. Agentuře Mediafax to oznámila ředitelka klubu Božena Mikulíková.

Dar věnuje dětem společnost TES Vsetín a představitelé klubu, který pomáhá a podporuje rodiny pečující o děti se zdravotním znevýhodněním, ho převezmou v sobotu odpoledne v Kulturním zařízení Sychrov. Stane se tak v rámci akce Mikulášské setkání rodin.

Letos si Mikuláš připravil dárky pro více než 50 rodin s dětmi se zdravotním postižením. Nadílku navíc doplní vůz Ford Transit, určený pro převozy handicapovaných dětí do škol a mimoškolních zařízení během roku.

„Klub pečuje o děti od jednoho až do 26 let. Převoz handicapovaných je dle zákona klasifikován jako nadstandardní péče. Proto pro nás není jednoduché získávat finanční prostředky. Díky tomuto daru mohou rodiče dětí chodit do práce a jejich život se neomezí pouze na roli taxikáře,““ poznamenala Mikulíková.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x