Dopravu ve Zlínském kraji komplikují sněhové jazyky i vyjeté ledové koleje

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v neděli většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři upozorňují na to, že komunikace mezi Prusinovicemi a Dřevohosticemi na Kroměřížsku zůstává stále uzavřená. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku klesla teplota až k minus 19 stupňům Celsia, ...

ZLÍN – Silnice ve Zlínském kraji jsou v neděli většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři upozorňují na to, že komunikace mezi Prusinovicemi a Dřevohosticemi na Kroměřížsku zůstává stále uzavřená.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku klesla teplota až k minus 19 stupňům Celsia, je skoro jasno, fouká slabý vítr a je mlhavo. Vozovky I. třídy jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Cesty I. a II. třídy udržované chemicky pokrývá místy sněhová kaše do osmi centimetrů. Na ostatních komunikacích II. a III. třídy udržovaných inertem leží ujetá vrstva sněhu do 12 centimetrů, v horských oblastech jsou místy vyjeté ledové koleje či sněhové jazyky.

Na Zlínsku jsou teploty od minus 14 do minus 10 stupňů Celsia, je jasno, bezvětří, ale místy je mlha. Silnice všech tříd jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Komunikace udržované inertním materiálem pokrývá ujetá vrstva sněhu do pěti centimetrů, krytá posypem. Řidiči musejí být rovněž opatrní.

Na Kroměřížsku ukazuje teploměr od minus 14 do minus 10 stupňů Celsia a v regionu je velká oblačnost. Silnice I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Stejná situace platí také pro vozovky nižší třídy. Řidiči musejí být při jízdě velmi opatrní.

Na Uherskohradišťsku se teploty drží mezi minus 14 až minus 10 stupni Celsia, je skoro jasno a bezvětří. Silničáři varují před sněhovými jazyky, které se mohou objevovat na komunikacích I. třídy i na cestách II. a III. třídy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x