Na Mikulášské rally ve Slušovicích se představí i český mistr Valoušek

SLUŠOVICE - Letošní poslední závod automobilových soutěží v České republice s názvem PdTECH Mikuláš Rally Slušovice 2010 pojede v sobotu i letošní český šampion Pavel Valoušek. Agenturu Mediafax o tom ve čtvrtek informoval tiskový mluvčí závodu Roman Ordelt. Pořadatelům z Rallysprint Klub v AČR Podkopná Lhota se přih...

SLUŠOVICE – Letošní poslední závod automobilových soutěží v České republice s názvem PdTECH Mikuláš Rally Slušovice 2010 pojede v sobotu i letošní český šampion Pavel Valoušek. Agenturu Mediafax o tom ve čtvrtek informoval tiskový mluvčí závodu Roman Ordelt.

Pořadatelům z Rallysprint Klub v AČR Podkopná Lhota se přihlásilo 64 soutěžících z pěti států. Vedle tuzemských posádek se představí jezdci ze Slovenska, Polska, Francie a Maďarska. Kromě Valouška bude k hlavním tahákům patřit také Roman Kresta, který letos nenašel na českých tratích přemožitele v jednodenních soutěžích. „Fanoušci se mohou těšit na šest vozů specifikace WRC a čtyři soutěžní speciály kategorie S2000, takže se určitě nudit nebudou,“ slíbil ředitel soutěže Josef Minařík.Valoušek pojede stejně jako o víkendu při Pražském rallysprintu s vozem Škoda Fabia WRC. Kresta dá přednost osvědčenému vozu Mitsubishi Lancer EVO IX, se kterým letos vyhrál rallysprintový titul. Za volanty dalších vozů WRC se kromě Valouška představí Roman Odložilík (Citroën Xsara WRC), Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), Milan Pantátek (Škoda Fabia WRC), Silvestr Mikuláštík a premiérově Petr Trnovec (oba Škoda Octavia WRC). „Silná sestava se předvede na vozech kategorie S2000. Škody Fabia osedlají vicemistr Evropy Antonín Tlusťák, slovenský šampion a loňský vítěz slušovické show Jozef Béreš, polský špičkový pilot Grzegorz Grzyb a výborný okruhový jezdec Tomáš Kostka,“ vyjmenoval Minařík.PdTECH Mikuláš rally Slušovice 2010 se uskuteční v sobotu. První vůz odstartuje ve 12.11 hodin, jméno vítěze bude známo kolem patnácté hodiny. Připravené budou čtyři rychlostní zkoušky. Okruh Dostihovka a Kopná měří celkem 24 kilometrů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x