SJÍZDNOST SILNIC: Ve vyšších polohách Zlínského kraje jsou vyjeté ledové koleje

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pátek sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři varují před vyjetými ledovými kolejemi a sněhovými jazyky, které se objevují například na Valašsku. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty drží mezi minus 12 až minus devíti stupni Celsia a je jas...

ZLÍN – Silnice ve Zlínském kraji jsou v pátek sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři varují před vyjetými ledovými kolejemi a sněhovými jazyky, které se objevují například na Valašsku.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty drží mezi minus 12 až minus devíti stupni Celsia a je jasno. Silnice I. třídy jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Vozovky I. a II. třídy udržované chemicky jsou v horských oblastech pokryty místy sněhovou kaší do tří centimetrů. Na ostatních komunikacích nižší třídy udržovaných inertem je od středních poloh ujetá souvislá vrstva sněhu do 15 centimetrů a místy jsou vyjeté ledové koleje kryté posypem. V některých úsecích se tvoří sněhové jazyky.

Na Uherskohradišťsku se teploty pohybují od minus 12 do minus 10 stupňů Celsia, je polojasno a fouká nárazový vítr. Cesty I. třídy jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení. Silnice II. a III. třídy pokrývá ujetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí bát při jízdě rovněž opatrní.

Na Kroměřížsku klesla teplota k minus 12 až k minus devíti stupňům Celsia a je polojasno. Silnice I. třídy jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Totéž platí pro vozovky nižší třídy.

Na Zlínsku je minus 12 až minus 10 stupňů Celsia a je jasno. Vozovky I. třídy jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnice II. a III. třídy pokrývá ujetá vrstva sněhu krytá posypem, sjízdné se zvýšenou opatrností.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x