Neplodnost v kraji, hledají se dárci!

Statistiky o vzrůstající neplodnosti mužů i žen v České republice jsou alarmující. Jak tuto situaci řešit? Také ve Zlínském kraji stále roste počet žen, které nemohou počít dítě, protože jejich vaječníky produkují málo nebo žádná vajíčka nebo se vzniklá embrya nedostatečně vyvíjejí. Tento jev je znám předev...

Statistiky o vzrůstající neplodnosti mužů i žen v České republice jsou alarmující. Jak tuto situaci řešit?
Také ve Zlínském kraji stále roste počet žen, které nemohou počít dítě, protože jejich vaječníky produkují málo nebo žádná vajíčka nebo se vzniklá embrya nedostatečně vyvíjejí. Tento jev je znám především u žen nad 40 let, u kterých metody umělého oplození (IVF) s jejich vlastními vajíčky mají velmi nízkou úspěšnost, ale postiženy mohou být i ženy mladší. Část žen, které potřebují darovaná vajíčka jsou nosičky vrozené genetické poruchy, která brání možnosti narození zdravého dítěte.

Právě těmto ženám je určen komplexní program darování vajíček (oocytů), který realizuje Klinika reprodukční medicíny a gynekologie ve Zlíně. Specializovaný tým lékařů má dlouholeté zkušenosti v programu darování oocytů a dosahuje úspěšnosti otěhotnění 55-60% na jeden léčebný cyklus.

Pro zdárný průběh programu je potřeba získat darovaná vajíčka. Proto hledá klinika také dárkyně. Podle zákonů ČR je darování vajíček i spermií anonymní, dobrovolné a bezplatné. Klinika reprodukční medicíny a gynekologie ve Zlíně však poskytuje dárkyním finanční kompenzaci za cestovní výlohy a diskomfort spojený s léčbou, která se pohybuje v rozmezí 1.000 – 15.000 Kč.

Více informací o klinice a jejím programu na [url=http://www.crmzlin.cz/page/1726.darovani-gamet-vajicek-a-spermii-]www.crmzlin.cz[/url].

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x