ve Zlínském kraji se na horách objevují sněhové jazyky

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v neděli většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle silničářů se ale na horách Valašska objevují ledové koleje i sněhové jazyky. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku klesly teploty k minus 12 až k minus sedmi stupňům Celsia, je polojasno a mlhavo. Na s...

ZLÍN – Silnice ve Zlínském kraji jsou v neděli většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle silničářů se ale na horách Valašska objevují ledové koleje i sněhové jazyky.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku klesly teploty k minus 12 až k minus sedmi stupňům Celsia, je polojasno a mlhavo. Na silnicích I. třídy je rozbředlý sníh po chemickém ošetření, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Vozovky I. a II. třídy udržované chemicky pokrývá místy sněhová kaše do pěti centimetrů a řidiči musejí dát pozor na ledové vyjeté koleje. Komunikace II. a III. třídy udržované inertem tvoří ujetá vrstva sněhu do 15 centimetrů, místy jsou opět vyjeté ledové koleje, lokálně mlhy a sněhové jazyky.

Na Zlínsku jsou teploty od minus 11 do minus osmi stupňů Celsia a je jasno. Na cestách I. třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu a komunikace jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnice II. a III. třídy pokrývá ujetá vrstva sněhu krytá posypem, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností.

Na Kroměřížsku klesla rtuť teploměru k minus 12 až k minus devíti stupňům Celsia a je jasno. Na silnicích I. třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Na vozovkách nižší třídy jsou zbytky sněhu po pluhování, sjízdné se zvýšenou opatrností.

Na Uherskohradišťsku se teploty drží mezi minus 13 až minus 10 stupni Celsia a je polojasno. Na komunikacích I. třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu, sjízdné se zvýšenou opatrností. Na silnicích II. a III. třídy jsou pak zbytky sněhu po pluhování, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x