Na horách Zlínského kraje fouká silný vítr, tvoří se sněhové jazyky a závěje

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pondělí většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři varují před silným větrem, který v některých místech regionu vytváří sněhové jazyky a závěje. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty drží mezi minus dvěma až nula stupni Celsia...

ZLÍN – Silnice ve Zlínském kraji jsou v pondělí většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři varují před silným větrem, který v některých místech regionu vytváří sněhové jazyky a závěje.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty drží mezi minus dvěma až nula stupni Celsia, je zataženo a fouká silný vítr. Vozovky I. třídy jsou se zbytky rozbředlého sněhu, sjízdné se zvýšenou opatrností. Cesty I. a II. třídy pokrývají v horských oblastech zbytky sněhové kaše do čtyř centimetrů a ostatní komunikace udržované inertem tvoří ujetá vrstva sněhu do 15 centimetrů. Místy jsou vyjeté ledové koleje a nárazový vítr tvoří sněhové jazyky a závěje.

Na Zlínsku se teploty pohybují od minus dvou do plus jednoho stupně Celsia a je zataženo. Vozovky I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnice nižší třídy jsou na tom obdobně. Komunikace udržované inertním materiálem pokrývá ujetá vrstva sněhu do pěti centimetrů krytá posypem. Místy se tvoří jazyky a sněhové závěje, například v oblasti Odřichovic, Tichova, Haluzic, Dobrkovic či Křekova.

Na Kroměřížsku ukazuje teploměr od minus dvou do plus jednoho stupně Celsia a je skoro zataženo. Všechny cesty jsou holé, vlhké a sjízdné bez omezení. Na vozovkách s inertním posypem se nachází vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Místy se můžou tvořit sněhové jazyky a řidiči musejí být opatrní.

Na Uherskohradišťsku jsou teploty od minus dvou do nuly stupňů Celsia a je zataženo. Silnice I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné bez omezení. Na vozovkách nižší třídy je rozbředlý sníh po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x