Kvůli přívalům sněhu nasadily Technické služby Zlín veškerou techniku

ZLÍN - S maximálním nasazením bojují s úterními přívaly sněhu zlínské Technické služby. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák. I přes intenzivní spad udržují Technické služby Zlín hlavní tahy průjezdné. Jakmile to počasí dovolí, odstraní sníh i z méně frekventovaných cest."Na od...

ZLÍN – S maximálním nasazením bojují s úterními přívaly sněhu zlínské Technické služby. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

I přes intenzivní spad udržují Technické služby Zlín hlavní tahy průjezdné. Jakmile to počasí dovolí, odstraní sníh i z méně frekventovaných cest.„Na odklízení sněhu jsme nasadili veškeré lidi i techniku, povolali jsme také zálohy,“ prohlásil ředitel Technických služeb František Kostelník.

Konec letošního roku je z hlediska množství sněhu nadprůměrný. Zatímco během některých zim spotřebují Technické služby 600 až 800 tun soli, už nyní spotřebovaly tisíc tun tohoto posypového materiálu. „Ve skladech máme ještě dalších 400 tun. Na celou zimu to stačit nebude, takže budeme muset zajistit další,“ sdělil Kostelník.

Technické služby se ve Zlíně starají o všechny ulice, s výjimkou páteřních komunikací, kde odstraňování sněhu zajišťuje Správa a údržba silnic Zlínska. Celkem jde o 234 kilometrů silnic a 135 kilometrů chodníků, které jsou rozdělené do tří kategorií podle důležitosti. Na těch, které jsou zařazené do nejvyšší kategorie, provedou pracovníci Technických služeb zmírnění závad na sjízdnosti a schůdnosti už do čtyř hodin od ukončení spadu.

Kromě silnic a chodníků zajišťují Technické služby odklízení sněhu i z 260 zastávek MHD, 67 přechodů pro chodce, 16 tisíc metrů čtverečních točen MHD a 35 tisíc metrů čtverečních veřejných prostranství, mezi která patří například náměstí. Po území města navíc rozmístily 500 beden s posypovým materiálem, který může využít veřejnost.

Intenzívní boj se sněhem potrvá celé úterý. „Další silnou vlnu sněžení očekáváme mezi druhou a třetí hodinou odpoledne, takže nás rozhodně nečeká nic lehkého,“ dodal ředitel Technických služeb.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x