Češi a Slováci se tradičně sejdou na Silvestra na Velké Javořině

ZLÍN - Tradiční česko-slovenská vatra přátelství se rozhoří v poslední den letošního roku na Velké Javořině. Helena Mráčková z tiskového oddělení Zlínského kraje agentuře Mediafax v pátek řekla, že se tak stane v rámci silvestrovského setkání Čechů a Slováků na tomto nejvyšším vrcholku Bílých Karpat. Akce...

ZLÍN – Tradiční česko-slovenská vatra přátelství se rozhoří v poslední den letošního roku na Velké Javořině. Helena Mráčková z tiskového oddělení Zlínského kraje agentuře Mediafax v pátek řekla, že se tak stane v rámci silvestrovského setkání Čechů a Slováků na tomto nejvyšším vrcholku Bílých Karpat.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka (ČSSD) a pod mottem Tu bratia vždy sa stretať budú se na její organizaci podílejí kromě Zlínského také kraj Jihomoravský a na slovenské straně Trnavský a Trenčianský samosprávny kraj.

Silvestr na pomezí bude zahájen v pátek ve 13 hodin u Památníku česko-slovenské vzájemnosti. O hudební vystoupení se postarají pěvecké sbory z Kunovic a z Míkovic. K zahřátí se v náročných horských podmínkách budou podávat teplé nápoje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x