Ve Zlínském jsou silnice se zvýšenou opatrností sjízdné

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pátek sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři upozorňují, že v horských oblastech kraje mohou být na silnicích hluboké koleje, ledové plotny a mlha. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty pohybují od minus devíti do minus 12 stupňů Celsia, je ...

ZLÍN – Silnice ve Zlínském kraji jsou v pátek sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři upozorňují, že v horských oblastech kraje mohou být na silnicích hluboké koleje, ledové plotny a mlha.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty pohybují od minus devíti do minus 12 stupňů Celsia, je skoro jasno a místy mlhy. Na cestách I. třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Na vozovkách II. a III. třídy je zajetá vrstva sněhu do 10 centimetrů s vyjetými kolejemi a plotnami ledu.

Na Zlínsku se teploty drží mezi minus 13 až minus 10 stupni Celsia, je skoro jasno, bezvětří a viditelnost je bez omezení. Komunikace I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření a řidiči musejí být při jízdě opatrní. Na cestách nižší třídy leží rozbředlý sníh a silnice jsou rovněž sjízdné se zvýšenou opatrností.

Na Kroměřížsku je minus 11 až minus osm stupňů Celsia a je zataženo. Silnice jsou holé, vymrzlé, sjízdné bez omezení, na úsecích ošetřených inertním posypem je vrstva ujetého sněhu a řidiči musí být velmi opatrní..

Na Uherskohradišťsku ukazuje teploměr minus 10 až minus osm stupňů Celsia a je zataženo. Silnice prvních tříd jsou holé a vymrzlé, cesty nižších tříd jsou kvůli vyjetým kolejím a zledovatělému povrchu sjízdné jen s velkou opatrností.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x