Ve Zlínském kraji fouká nárazový vítr, tvoří se sněhové jazyky a závěje

ZLÍN - Ve Zlínském kraji je ve čtvrtek většina silnic sjízdná bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Silničáři však varují před nárazovým větrem, který na Valašsku tvoří sněhové jazyky a závěje. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku jsou teploty od minus šesti do minus pěti stupňů Ce...

ZLÍN – Ve Zlínském kraji je ve čtvrtek většina silnic sjízdná bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Silničáři však varují před nárazovým větrem, který na Valašsku tvoří sněhové jazyky a závěje.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku jsou teploty od minus šesti do minus pěti stupňů Celsia a je zataženo. Silnice I. třídy jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Vozovky II. a III. třídy pokrývá ujetá vrstva sněhu do pěti centimetrů, místy jsou vyjeté ledové koleje. V horských oblastech fouká nárazový vítr – tvoří se sněhové jazyky a závěje.

Na Zlínsku klesla rtuť teploměru k minus osmi až k minus pěti stupňům Celsia, je oblačno a vane silný vítr. Komunikace I. třídy jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení. Na cestách II. a III. třídy se tvoří sněhové jazyky, sjízdné se zvýšenou opatrností. Sněhové jazyky se objevují především v úsecích Doubravy – Velký Ořechov – Kelníky – Dobrkovice, Lhota – Oldřichovice, Mysločovice – Machová, Valašské Klobouky – Smolina – Mirošov, Vlachovice – Haluzice – Vlachova Lhota – Lipina a v Petrůvce.

Na Uherskohradišťsku se teploty drží mezi minus sedmi až minus pěti stupni Celsia, je zataženo a objevují se sněhové přeháňky a silný vítr. Silnice I. třídy jsou mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na cestách nižší třídy leží zbytky sněhu po pluhování, sjízdné se zvýšenou opatrností. Ve vyšších polohách se místy tvoří sněhové jazyky.

Na Kroměřížsku se teploty pohybují od minus sedmi do minus čtyř stupňů Celsia, je zataženo a vane silný vítr. Veškeré cesty jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x