Ve Valašských Kloboukách ubylo obyvatel

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Valašských Kloboukách žilo k prvnímu lednu letošního roku 5117 obyvatel, což je o 54 méně než před rokem. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková. Na úbytku se podle ní projevuje zejména intenzivní odliv lidí do jiných měst a malý přírůstek přistěhovanýc...

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Ve Valašských Kloboukách žilo k prvnímu lednu letošního roku 5117 obyvatel, což je o 54 méně než před rokem. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Na úbytku se podle ní projevuje zejména intenzivní odliv lidí do jiných měst a malý přírůstek přistěhovaných. Bilance narození a úmrtí byla totiž v roce 2010 vyrovnaná, na obou stranách se shodně promítl pohyb 57 občanů.

Daleko méně snoubenců také vstoupilo do manželství. K tomuto kroku se loni rozhodlo 38 dvojic, naproti tomu v roce předcházejícím začalo společnou cestu životem 53 novomanželských párů. Většina snoubenců zvolila sňatek církevní. Protiváhou nově uzavřených sňatků je 13 evidovaných rozvodů.

„Jediný příznivý rostoucí trend loňského roku je znatelný u počtu novorozenců. Na svět přišlo 57 dětí, tedy o 16 více než v roce 2009. Z toho 33 bylo chlapců a 24 děvčat,“ informovala vedoucí odboru matriky a evidence obyvatel Eliška Olšáková. Pozitivně už ale nevyznívá statistika zaznamenávající přirozený pohyb obyvatel. „Do Valašských Klobouk se přistěhovalo 43 obyvatel a odstěhovalo se 92, takže je tento jev znatelný i na celkovém úbytku obyvatelstva. V rámci města pak změnilo bydliště 73 lidí,“ doplnila.

Z celkového počtu obyvatel valašských Klobouk je 29 je cizinců, což je o pět méně než předloni. Přímo ve Valašských Kloboukách žije 4525 obyvatel, ve Smolině 270 obyvatel, Lipina má 237 a Mirošov 85 obyvatel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x