Tříkrálová sbírka vynesla v Otrokovicích 261 tisíc korun

OTROKOVICE - Na území města Otrokovice bylo v Tříkrálové sbírce vybráno 261 tisíc korun. Mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková agentuře Mediafax v pondělí sdělila, že částka je jen nepatrně vyšší než v loňském roce. Po domácnostech se v sobotu v Otrokovicích rozešli koledníci charitní Tříkrálové sbírky,...

OTROKOVICE – Na území města Otrokovice bylo v Tříkrálové sbírce vybráno 261 tisíc korun. Mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková agentuře Mediafax v pondělí sdělila, že částka je jen nepatrně vyšší než v loňském roce.

Po domácnostech se v sobotu v Otrokovicích rozešli koledníci charitní Tříkrálové sbírky, celkem se jednalo o 36 skupinek koledníků.

Výtěžek sbírky je určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc do zahraničí.

Do ulic obcí a měst po celé České republice vyšlo více než 14 tisíc kolednických skupinek.

Dobročinná akce, jejímž organizátorem je Charita ČR, je největší dobrovolnickou akcí u nás a v roce 2011 se v celostátním měřítku uskutečnila pojedenácté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x