V Kroměříži se v loňském roce stal téměř stejný počet nehod jako rok předtím

KROMĚŘÍŽ - Loni se na silnicích Kroměřížska stalo celkem 346 dopravních nehod, předloni to bylo o tři nehody méně. Agentuře Mediafax to v úterý uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Přestože počet nehod byl srovnatelný jako rok předtím, vloni si kolize vyžádaly podstatně méně mrtvých. "V okrese Kroměří

KROMĚŘÍŽ – Loni se na silnicích Kroměřížska stalo celkem 346 dopravních nehod, předloni to bylo o tři nehody méně. Agentuře Mediafax to v úterý uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Přestože počet nehod byl srovnatelný jako rok předtím, vloni si kolize vyžádaly podstatně méně mrtvých. „V okrese Kroměříž na silnicích loni zemřeli tři lidé, předloni jich bylo 14,“ upřesnila Kyšnerová.

Na konci května roku 2010 přišel o život osmnáctiletý mladík, který jel jako spolujezdec v osobním vozidle. Jeho řidič nedal na křižovatce u Střílek přednost motocyklu, který přijížděl od Brna. Muž i žena na motocyklu utrpěli těžká zranění. Smrtelné zranění utrpěl loni také třiapadesátiletý motocyklista v Záhlinicích. O život při nehodě v Dobroticích přišla minulý rok i pětasedmdesátiletá žena. Šestatřicetiletý řidič ve škodovce dostal na zledovatělé vozovce smyk, vjel na chodník, kde starší paní srazil.

Těžké zranění loni utrpělo 45 lidí, předloni 49. V roce 2010 bylo 197 lehce zraněných, v roce 2009 jich bylo o deset více. Dopravních nehod pod vlivem alkoholu bylo loni o 15 méně než předloni. V roce 2010 bouralo 62 podnapilých řidičů. Rekordmankou se stala dvaačtyřicetiletá žena z Holešova ve vozidle Peugeot 206, která po nehodě nadýchala 3,52 promile alkoholu. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, nedodržení stanovené rychlosti, nedání přednosti nebo nebezpečné předjíždění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x