Ve zlínském Zlatém jablku se uskuteční sbírka autolékárniček

ZLÍN - Obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko ve Zlíně se ve středu a ve čtvrtek stane místem sbírky autolékárniček pro Keňu. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí centra Kateřina Martykánová. Akci pořádá Zlaté jablko ve spolupráci se zlínskou pobočkou humanitární organizace Adra. Jedním z dalších míst, kam mohou ...

ZLÍN – Obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko ve Zlíně se ve středu a ve čtvrtek stane místem sbírky autolékárniček pro Keňu. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí centra Kateřina Martykánová.

Akci pořádá Zlaté jablko ve spolupráci se zlínskou pobočkou humanitární organizace Adra. Jedním z dalších míst, kam mohou lidé lékárničky doručit, je i Knihkupectví Svatava Nováčková v Otrokovicích nebo gymnázium Jana Amose Komenského v Uherském Brodě.

U zrodu myšlenky využít materiál z vyřazených autolékárniček stála vychovatelka Marie Horká z Lipníku nad Bečvou. Zdravotnický materiál pomůže keňské nemocnici.

Veškerý roztříděný materiál bude po skončení sbírky, v průběhu února a března, svezen do skladu v Praze a následně připraven pro převoz do Keni. Kontejner zdravotnického materiálu pak poputuje do nemocnice v Itibo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x