Charitativní koncert ve Zlíně vynesl téměř čtvrt milionu korun

ZLÍN - Výtěžek ve výši 246 176 korun přinesl tradiční novoroční charitativní koncert, který se v úterý večer uskutečnil v nové budově Kongresového centra Zlín. Agentuře Mediafax to ve středu uvedl Jan Vandík z tiskového oddělení Zlínského kraje. Partneři koncertu věnovali celkem 165 tisíc korun, příchozí hosté...

ZLÍN – Výtěžek ve výši 246 176 korun přinesl tradiční novoroční charitativní koncert, který se v úterý večer uskutečnil v nové budově Kongresového centra Zlín. Agentuře Mediafax to ve středu uvedl Jan Vandík z tiskového oddělení Zlínského kraje.

Partneři koncertu věnovali celkem 165 tisíc korun, příchozí hosté pak do kasiček přispěli částkou 81 176 korun. Koncert společně uspořádaly Zlínský kraj a město Zlín.

Výtěžek z koncertu poslouží hned několika neziskovým organizacím ze Zlínského kraje, a to konkrétně Diakonii Českobratrské církve evangelické – středisko Valašské Meziříčí, Charitě svatého Vojtěcha Slavičín, Charitě svaté rodiny Nový Hrozenkov, Charitě Valašská Bystřice, obecně prospěšné společnosti Tyfloservis a občanským sdružením Luisa z Uherského Brodu a Naděje – pobočka Nedašov. Za získané finanční prostředky organizace nakoupí především zdravotnické potřeby pro své klienty.

Koncert zahájil hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD) společně s primátorem města Zlína Miroslavem Adámkem (TOP 09/STAN). Mezi přítomnými hosty nechyběla řada osobností politického, kulturního a společenského života.

Na programu koncertu byly skladby Johanna Sebastiana Bacha, Petra Iljiče Čajkovského, Antonína Dvořáka, Emmericha Kálmána, Franze Lehára, Augustina Lary a Johanna Strausse mladšího, které přednesla Filharmonie Bohuslava Martinů v čele s šéfdirigentem Stanislavem Vavřínkem. Jako sólisté vystoupili sopranistka Pavlína Senič, houslový mistr Václav Hudeček a vítěz Akademie Václava Hudečka v Luhačovicích 2010 – mladý houslista Marek Pavelec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x