Zloděj se vydával za elektrikáře a okradl ženu z Kunovic na Uherskohradišťsku o 13 tisíc

KUNOVICE - Dvouleté vězení hrozí podvodníkovi, který se vydával za elektrikáře a okradl ženu z Kunovic na Uherskohradišťsku o 13 tisíc korun. Agentuře Mediafax to v pátek řekl mluvčí policistů Aleš Mergental. "Podvodník použil fintu s vrácením přeplatku za elektřinu," vysvětlil Mergental. Pachatele neodradila an...

KUNOVICE – Dvouleté vězení hrozí podvodníkovi, který se vydával za elektrikáře a okradl ženu z Kunovic na Uherskohradišťsku o 13 tisíc korun. Agentuře Mediafax to v pátek řekl mluvčí policistů Aleš Mergental.

„Podvodník použil fintu s vrácením přeplatku za elektřinu,“ vysvětlil Mergental. Pachatele neodradila ani námitka ženy, že jí každoročně chodí složenka. „Vymyslel si, že od ledna roku 2011 nastala změna,“ dodal.

Osmdesátiletá žena přeplatek ve výši 800 Kč přijala, ale musela elektrikáři rozměnit pětitisícovou bankovku. „Ze skříně vytáhla složku s penězi, kterou nechala ležet na ledničce,“ řekl mluvčí. To se jí stalo osudným. V nestřeženém okamžiku popadl zloděj složku se 13 tisíci korun a otevřenými dveřmi bez vědomí ženy unikl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x