Zlínská krajská organizace ČSSD podpoří v boji o nového předsedu strany Michala Haška

LUHAČOVICE - Delegáti sobotní krajské konference ČSSD ve Zlínském kraji nominovali do boje o post nového šéfa strany, ke kterému dojde na březnovém sjezdu sociálních demokratů v Brně, jihomoravského hejtmana Michala Haška. Agentuře Mediafax to potvrdil poslanec Antonín Seďa. Delegáti mimo to rozhodli také o tom, koho nomi...

LUHAČOVICE – Delegáti sobotní krajské konference ČSSD ve Zlínském kraji nominovali do boje o post nového šéfa strany, ke kterému dojde na březnovém sjezdu sociálních demokratů v Brně, jihomoravského hejtmana Michala Haška. Agentuře Mediafax to potvrdil poslanec Antonín Seďa.

Delegáti mimo to rozhodli také o tom, koho nominují na post dvojice místopředsedů. Na pozici prvního místopředsedy přitom favorizují současného místopředsedu Zdeňka Škromacha, dále by v nejužším vedení rádi viděli také senátorku Alenu Gajdůškovou.

Zlínská buňka je jednou ze čtveřice krajských organizací, které v sobotu rozhodovaly o jméně kandidáta pro březnové stranické volby, ze kterých vzejde nový předseda sociální demokracie. Ten vystřídá Jiřího Paroubka, který na svůj post rezignoval po loňských květnových volbách do Poslanecké sněmovny.

O nominacích na nového šéfa partaje mimo to rozhodovali také sociální demokraté v Plzeňském a Ústeckém kraji. Favoritem Severočechů je přitom Hašek. Na západě Čech nebylo jméno nominovaného známo ani o půl čtvrté hodině odpoledne. Neúspěšné pak bylo hlasování v Moravskoslezském kraji, kde kvůli nesrovnalostem v hlasovacích lístcích nakonec nominaci nezískal ani Hašek, ani jeho rival, úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

V některých krajích si pak sociální demokraté volili také nové vedení. Na severu Čech je tak od soboty nově povede dosavadní šéf okresní organizace a náměstek hejtmanky Arno Fišera. Ve funkci předsedy krajské organizace přitom vystřídá Petra Bendu, který o obhajobu postu původně usiloval, v průběhu sobotního dne ale svou kandidaturu stáhnul.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x