Na Valašsku i na Zlínsku se tvoří sněhové jazyky

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou ve středu sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Podle silničářů hustě sněží a na Valašsku i na Zlínsku se tvoří sněhové jazyky. Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty pohybují od minus pěti do minus jednoho stupně Celsia, je zataženo a sněží. ...

ZLÍN – Silnice ve Zlínském kraji jsou ve středu sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Podle silničářů hustě sněží a na Valašsku i na Zlínsku se tvoří sněhové jazyky.

Na Hornolidečsku, Brumovsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku se teploty pohybují od minus pěti do minus jednoho stupně Celsia, je zataženo a sněží. Silnice I. třídy pokrývá vrstva nového sněhu, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Na vozovkách I. a II. třídy udržovaných chemicky je vrstva nového sněhu do pěti centimetrů, v horských oblastech až do 10 centimetrů. Místy jsou vyjeté koleje. Ostatní cesty II. a III. třídy pokrývá vrstva nového sněhu do šesti centimetrů, v horských oblastech do 12 centimetrů. Místy jsou vyjeté ledové koleje. Silničáři průběžně pluhují a provádí posyp. Místy fouká nárazový vítr, objevují se husté mlhy a tvoří se sněhové jazyky.

Na Zlínsku je minus pět až minus jeden stupeň Celsia, je zataženo, silně sněží a fouká silný vítr. Komunikace I. třídy tvoří vrstva nového sněhu, sjízdná se zvýšenou opatrností. Silnice II. a III. třídy jsou na tom obdobně. Silničáři varují před tvorbou sněhových jazyků a závějí. Provádí se údržba a je třeba dbát zvýšené opatrnosti.

Na Kroměřížsku ukazuje teploměr minus tři až nula stupňů Celsia, je zataženo a objevují se sněhové přeháňky. Cesty I. třídy jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Vozovky II. a III. třídy jsou na tom stejně.

Na Uherskohradišťsku hlásí silničáři minus čtyři až minus dva stupně Celsia, zataženou oblohu a sněžení. Na komunikacích I. třídy je rozbředlý sníh po chemickém ošetření, sjízdný se zvýšenou opatrností. Silnice II. a III. třídy pokrývá ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x