Valašskomeziříčská radnice chce opět žádat o dotace na regeneraci sídlišť

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice podá letos nové žádosti o dotace, a to na druhou etapu regenerace sídliště Štěpánov a první etapu sídliště Vyhlídka. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice. První etapa regenerace sídliště Štěpánov byla dok...

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Valašskomeziříčská radnice podá letos nové žádosti o dotace, a to na druhou etapu regenerace sídliště Štěpánov a první etapu sídliště Vyhlídka. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

První etapa regenerace sídliště Štěpánov byla dokončena v říjnu roku 2010, žádost o dotaci na první etapu regenerace sídliště Vyhlídka však byla loni zamítnuta.

Povinnou přílohou k žádosti o dotaci je prohlášení o zajištění finanční spoluúčasti žadatele. Dotace z Ministerstva pro místní rozvoj může být poskytnuta až do výše 70 procent nákladů, maximálně však do výše čtyř milionů korun. Zbývající část představuje finanční spoluúčast žadatele.

Náklady na druhou etapu regenerace sídliště Štěpánov jsou ve výši 6,161 milionů korun. V případě získání dotace ve výši čtyř milionů korun by tak město z vlastních zdrojů uhradilo 2,161 milionů korun. Rozpočet pro první etapu regenerace sídliště Vyhlídka činí podle realizační dokumentace téměř 14,5 milionů korun. „Z vlastních prostředků města bychom tak museli uvolnit téměř 10,5 milionů korun. Částka je sice vysoká, rozsah etapy se však zmenšit nedá,““ sdělila místostarostka Dagmar Lacinová (ČSSD). Starosta Jiří Částečka (ODS) dodal, že pokud bude dotace schválena a město potřebné peníze na spoluúčast v rozpočtu nenajde, může dotaci odmítnout.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x