Uherskobrodští policisté pátrali po muži v ohrožení života, z oběti se ale vyklubal zdravý zloděj

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Neobvykle skončilo pátrání uherskobrodských policistů po muži, který se měl mezi Nivnicí a Uherským Brodem nacházet v ohrožení života. Policejní mluvčí Aleš Mergental agentuře Mediafax v pondělí řekl, že se později ukázalo, že se jedná o zloděje, který je zdravotně naprosto v pořádku. Pátrán...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Neobvykle skončilo pátrání uherskobrodských policistů po muži, který se měl mezi Nivnicí a Uherským Brodem nacházet v ohrožení života. Policejní mluvčí Aleš Mergental agentuře Mediafax v pondělí řekl, že se později ukázalo, že se jedná o zloděje, který je zdravotně naprosto v pořádku.

Pátrání vyburcovali rodiče pětadvacetiletého muže. Těm totiž poslal zprávu, že je žádá o záchranu života, protože leží zbitý ve sněhu někde mezi Nivnicí a Uherským Brodem. Rodiče se syna vydali hledat nejprve sami, ale nebyli úspěšní, a proto požádali o pomoc policisty. Do akce se zapojilo 18 strážců zákona a dva psovodi. „Usilovně pátrali po mladíkovi, který už nezvedal ani telefon. Po čtyřhodinovém pátrání nám otec mladíka oznámil, že syna objevil živého a zdravého na autobusové zastávce v ulici Nivnická v Uherském Brodě,“ podotkl Mergental.

Při výslechu pak vyšlo najevo, že mladý muž ze Šumic se vloupal do rodinného domu v Uherském Brodě, který byl neobydlený a připravený k prodeji. Vypáčil dveře, celý dům prohledal, ale protože se mu nic nelíbilo, ani nic neukradl. Proč své rodiče děsil zprávou o svém ohrožení, nedokázal vysvětlit.

Za trestné činy porušování domovní svobody a pokus krádeže mu nyní hrozí až tři roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x