V Otrokovicích loni nepatrně klesl počet obyvatel

OTROKOVICE - V Otrokovicích během loňského roku nenastaly žádné výraznější změny v souvislosti s počtem obyvatel či počtem narozených dětí. Mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková agentuře Mediafax sdělila, že to vyplynulo z demografického průzkumu. K poslednímu dni minulého roku měly Otrokovice 18 345 občanů, z...

OTROKOVICE – V Otrokovicích během loňského roku nenastaly žádné výraznější změny v souvislosti s počtem obyvatel či počtem narozených dětí. Mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková agentuře Mediafax sdělila, že to vyplynulo z demografického průzkumu.

K poslednímu dni minulého roku měly Otrokovice 18 345 občanů, z toho 9430 žen a 8915 mužů. Navíc ve městě žilo 193, což je meziročně o jednoho méně. Celkový počet obyvatel tedy nepatrně klesl na 18 538 obyvatel, což je o 68 lidí méně než v roce 2009.

Počet obyvatel se v průběhu roku mění v závislosti na úmrtnosti, porodnosti či stěhování. Nejvíce obyvatel ubylo v Otrokovicích v srpnu, kdy byl zaznamenán pokles o 23 lidí. Naopak nejvíc se populace rozšířila v červnu, a to o 10 lidí. Nejstarší obyvatel města v letošním roce oslaví 99 let.

Otrokovická radnice eviduje nepatrný meziroční úbytek také v počtu narozených dětí. Předloni pracovnice evidence obyvatel zaznamenaly 192 narozených dětí. Vloni jich bylo o dva méně. Na svět přišlo 97 chlapců a 93 děvčat. Narodilo se také pět párů dvojčat. Nejčastěji užívanými dívčími jmény se v loňském roce staly Tereza, Eliška, Karolína a Natálie. Mezi chlapci zvítězil Jakub, Lukáš a Petr. Rodiče pro své děti často vybírali i méně obvyklá jména jako například Eliáš, Jonáš, Tobiáš, Sebastian nebo Lara, Natali, Rozálie a Vanessa.

V roce 2010 byla v Otrokovicích oproti předchozím rokům větší úmrtnost. Zemřelo celkem 193 lidí. Pro manželství se pak rozhodlo 128 párů. Rozvodů evidují matrikářky 63. Ve srovnání s rokem 2009 stoupl počet svateb o pět, zatímco rozvodů bylo o 10 méně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x