Na Kroměřížsku havarovala škodovka, auto skončilo v potoce

KROMĚŘÍŽ - Zranění utrpěl v pondělí řidič (36), který havaroval na zledovatělé cestě u Rajnochovic nedaleko Trojáku na Kroměřížsku. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Havárie se stala krátce před polednem. Řidič nezvládl průjezd zatáčkou a na zledovatělé silnici havaroval. ...

KROMĚŘÍŽ – Zranění utrpěl v pondělí řidič (36), který havaroval na zledovatělé cestě u Rajnochovic nedaleko Trojáku na Kroměřížsku. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Havárie se stala krátce před polednem. Řidič nezvládl průjezd zatáčkou a na zledovatělé silnici havaroval. „Auto se dostalo na příkrý břeh a pak se převrátilo na střechu do říčky Juchyně,“ podotkl Mitáček.

Jako první pomohl zraněnému šoférovi člen dobrovolných záchranářů z Rescue Teamu Hostýnské vrchy, který náhodou projížděl okolo. Přivolal na pomoc i hasiče a sám pak zraněnému poskytl první pomoc, s sebou měl totiž dobře vybavenou záchranářskou brašnu. „Muž měl zraněnou ruku, přivolaní záchranáři ho odvezli sanitkou do nemocnice,“ doplnil Mitáček.

Vzhledem k tomu, že auto skončilo převrácené v potoce, měli hasiči obavy z možného znečištění vodního toku. Na místo proto vyjel jeřáb ze stanice v Kroměříži, který vrak auta vytáhl.

Havárie si v místě vyžádala úplnou i částečnou uzavírku silnice a dopravní omezení trvalo asi dvě hodiny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x