Ve Zlíně pokračuje velké přečíslování půldomků, lidem má pomoci manuál

ZLÍN - Nejpozději do konce února rozešle stavební odbor zlínské radnice všem vlastníkům a spoluvlastníkům baťovských půldomků dopis s potřebnými informacemi k rozsáhlému přečíslování nemovitostí. Mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák agentuře Mediafax řekl, že přečíslování vyžaduje zákon. Přečíslovat ...

ZLÍN – Nejpozději do konce února rozešle stavební odbor zlínské radnice všem vlastníkům a spoluvlastníkům baťovských půldomků dopis s potřebnými informacemi k rozsáhlému přečíslování nemovitostí. Mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák agentuře Mediafax řekl, že přečíslování vyžaduje zákon.

Přečíslovat se musejí duplicitní čísla popisná u takzvaných baťovských půldomků, které mají obvykle dva i více majitelů. Akce se dotkne více než 1500 budov.

Součástí dopisu bude i vzor dohody mezi vlastníky, ti se mohou sami domluvit na tom, která z části budov dostane nové číslo popisné. Návrh dohody je třeba odeslat zpět na radnici do 25. března. Pokud se majitelé nedohodnou, rozhodne za ně stavební úřad.

Majitele, kteří získají nové číslo popisné, čeká pak ještě řada úkolů. Jedná se především o výměnu osobních dokladů, například o výměnu občanky, velkého a malého technického průkazu vozidla či živnostenského oprávnění. Změnu adresy pak musejí lidé nahlásit i například v bankách, pojišťovnách nebo v obchodním rejstříku.

Součástí dopisu, který radnice lidem odešle, bude i speciální manuál, ve kterém se obyvatelé dovědí vše potřebné.

Aby radnice lidem problémy s přečíslováním ulehčila, chystá řadu výhod. Nové cedulky s číslem popisným získají od města zadarmo, bezplatná bude i výměna dokladů.

Přečíslování musí být dokončeno nejpozději k 1. červenci letošního roku. Kterých půldomků se přečíslování týká, se lidé dovědí mimo jiné i na městském webu [url=http://www.zlin.eu]www.zlin.eu[/url].

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x